Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

19/10/17

XI CONGRÉS INTERNACIONAL I XII IBEROAMERICA`D'ACOMPANYAMENT TERAPÈUTIC

AVÍS IMPORTANT Si estàs interessat a participar al congrés però no pots viatjar a Sao Paulo, sàpigues que pots participar al Congrés des de la plataforma Congrés virtual
foto de Acompañamiento Terapéutico Argentina.

El XI Congrés Internacional i XII Congrés Iberoamericà d’Acompanyament Terapèutic “Acompanyament Terapèutic i el seu camp de saber: articulacions teòriques, narratives en salut i composicions polítiques”, organitzat per la institució Attenda – Transmissió i Clínica a AT i Psicoanàlisi, en associació amb el Centre d’Història i Filosofia de la Unifesp (CEHFI / EPM / UNIFESP), i amb el Col·lectiu XI Congrés Internacional (grups d’AT i acompanyants terapèutics autònoms, instituït per al suport a l’esdeveniment) es realitzarà en els dies 14, 15, 16, 17 i 18 de novembre de 2017, a la Facultat de Medicina de la UNIFESP – Campus Són Paulo.
És en aquesta perspectiva que comptarem amb la presència de reconeguts col·legues internacionals del nostre camp, oriünds de diversos països, a més d’innombrables expositors del nostre territori nacional. El tema que ens convoca, obre, no sense conseqüències, una sèrie de desdoblaments. Seguirem l’ordre exposat del tema d’aquest congrés en forma de preguntes, entenent que els qüestionaments no s’esgoten en aquest curt text de presentació.
Articulacions teòriques: Quines són les teories que basen la pràctica clínica de l’AT? Podria un acompanyant terapèutic, en aquest context actual, prescindir d’una teoria que comportés una visió d’home, capaç d’orientar la seva intervenció clínica per mobilitzar els seus recursos per a la realització de nous intents de llaç social? O dit d’una altra manera: com precisar l’ús d’una aportació teòric, o una visió d’home, per fonamentar la nostra pràctica quan fem AT? Quins són els efectes de la nostra clínica? Podríem pensar seus indicadors? Aquests serien de bon ús per al diàleg amb les polítiques públiques i / o amb les àrees afins? A més, com els diferents camps de saber, com ara l’àrea de la salut, educació, assistència social, judicial, cultura, entre tants, ofereixen aportacions teòriques per sostenir la nostra praxi?
Narratives en Salut: El congrés compon una associació amb el Centre d’Història i Filosofia de la Unifesp (CEHFI / EPM / UNIFESP), que organitzarà el V Col·loqui Internacional d’Humanitats, Narratives i Humanització en Salut, activitat prevista per ocórrer en conjunt amb el XI Congrés Internacional d’AT. Narratives de AT procedents de la salut seran molt benvingudes, així com, totes les altres narratives, derivades d’altres camps de saber. Dit d’una altra manera, com teixir les narratives de l’AT en els contextos de l’educació, assistència social, judicial, cultura, entre tants altres?
Composicions polítiques: Finalment, cal ressaltar el nostre moment històric actual, en què busquem la construcció i viabilització de la nostra Xarxa Internacional d’AT, com un llaç social entre els companys que vulguin sostenir el nostre camp internacional de debat. Però podem anar més enllà d’aquest tema: Com considerem la dimensió política de la clínica de l’AT, en el que toca el treball en xarxa? Quina és la política de l’AT, quant clínica? En fi, ¿de quina manera la política, en les seves diverses accepcions, travessa el nostre camp?
Convidem a tots els interessats que vulguin portar la seva veu i la seva escolta per participar d’una experiència de congrés internacional que sigui nova i travessada per la qual cosa l’AT ens ensenya: les construccions costat a costat.
Tots són molt benvinguts!
Si no pots viatjar, pots participar del congrés en la plataforma del Congrés virtual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.