Aquest blog vol ser un espai de difusió d' activitats, bibliografia, artícles, recursos i demès informacions sobre l'acompanyament terapèutic, la salut mental i la discapacitat intel·lectual, entre d'altres. Esteu convidats a participar-hi amb els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies per la visita.
Marisa Pugès

8/11/10

Compulsió a la repetició. Activitat a iPsi centre d'atenció






COMPULSIÓ A LA REPETICIÓ


Dissabte, 13 de novembre del 2010



A càrrec de: Oriol Martí

Metge. Psicoanalista. Des de 1982, treballa amb pacients que tenen problemàtiques relacionades amb la drogodependència i les addiccions en general.


Programa:


Un dels leit motiv de l’obra freudiana és el concepte de compulsió a la repetició. Des de les seves obres més primerenques i amb l’agudesa que ell caracteritzava, Freud va percebre que era un dels elements configuratius del funcionament psíquic dels éssers humans tan des del punt de vista normal com des del punt de vista patològic. Normal en el sentit dels comportaments que repetim, que és allò que ens fa ser i ens defineix en front als altres. Patològic en el sentit en que Freud va percebre que allò que es repetit pot ser interrogat com a manifestació simptomàtica.

Però hi ha un tercer aspecte que és el que va tardar més en descobrir: una tipologia de compulsió a la repetició que tenia estretes relacions amb la pulsió de mort i sobre la qual, qui la patia, difícilment podia interrogar-se amb claredat sobre la seva exacta naturalesa. Aquesta darrera tipologia, que té tanta connexió amb les patologies actuals (drogodependència, ludopatia, comportaments de risc, ...), és la que serà presentada i estudiada monogràficament en aquest seminari.

Dia i hora: dissabte, 13 de novembre de 10 a 14 hores.

Places limitades. Preu: 40 euros.


Inscripcions, enviar taló nominal o bé realitzar ingrés al número de compte de “La Caixa” 2100-3447-77-2200017325.

Es prega confirmació per e-mail o telèfon abans del dia dimecres, 30 d’octubre del 2010.




El seminari es realitzarà a iPsi:  General Mitre, 203 bis, 1er 1a, 08023 Barcelona.
Tel/Fax. 93.417.96.96
centreipsi@comb.es http://www.centreipsi.com/

Amb la col·laboració de:
iPsi Formació psicoanalítica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Els vostres comentaris i suggeriments ens interessen.